Aut2exe has stopped working

Post Reply
Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Wed Mar 09, 2016 6:16 am

When I close Vistumber without saving data, a popup message appears "Aut2exe has stopped working"
The popup window can be closed with the OK-button.

Vistumber v10.6 with latest updates installed.
Win10 x64 v10.0.10586

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1183
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by ACalcutt » Wed Mar 09, 2016 1:50 pm

If you switch to the beta release, 10.6.4 Beta 1, do you see the same behavior? Just make sure you have "Check for Beta Updates" checked in Misc Settings, then go to help --> check for updates

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1183
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by ACalcutt » Wed Mar 09, 2016 1:56 pm

Hmm,

I tested 10.6 here, told it to scan, then exited without saving and I didn't seem to get the same error you are seeing. Is that all you are doing?

Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Thu Mar 10, 2016 4:03 pm

Andrew,
Yep, even without scanning, just open Vistumber and closing after a few seconds, aut2exe message appears.
Tested in user and elevated permissions mode.
10.6.4 Beta 1: same result.

Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Thu Mar 10, 2016 4:10 pm

Log Name: Application
Source: Application Error
Date: 10-3-2016 22:04:49
Event ID: 1000
Task Category: (100)
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Centurion
Description:
Faulting application name: Vistumbler.exe, version: 10.3.2.0, time stamp: 0x56dd047f
Faulting module name: GROOVEEX.DLL, version: 14.0.7113.5005, time stamp: 0x52b23fd0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0016ceaa
Faulting process id: 0x2634
Faulting application start time: 0x01d17b0fa18d4358
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Vistumbler\Vistumbler.exe
Faulting module path: C:\PROGRA~2\MICROS~1\Office14\GROOVEEX.DLL
Report Id: e2986667-543c-4512-87fb-dbcc9d5d83e7
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Thu Mar 10, 2016 4:18 pm

grooveex.dll = MS Office Pro Plus 2010 x86 digitally signed by MS

Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Thu Mar 10, 2016 4:25 pm

Aut2exe message doesn't appear when saving data on exit

User avatar
pferland
Contributor
Contributor
Posts: 406
Joined: Mon Oct 22, 2007 8:38 am
Location: The Universe
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by pferland » Thu Mar 10, 2016 4:47 pm

Looks like for some reason Groove is attaching to Vistumbler. Not sure why it would be doing that right at the moment.
The best acceleration you can get on a Mac is 9.8ms^2

User avatar
pferland
Contributor
Contributor
Posts: 406
Joined: Mon Oct 22, 2007 8:38 am
Location: The Universe
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by pferland » Thu Mar 10, 2016 4:48 pm

Looks like Groove needs to be cleaned
While this is for SkyDrive, it has the same crash Exception of 0xc0000005

http://answers.microsoft.com/en-us/offi ... 676?auth=1
The best acceleration you can get on a Mac is 9.8ms^2

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1183
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by ACalcutt » Thu Mar 10, 2016 4:50 pm

My guess is its related to the vistumbler MDB database, since thats the only thing I can think of that may even be related to office (since MDB is a access file type)

Not sure what would do that though :-/. Vistumbler doesn't use that grove dll...so i'm not sure why it is causing a crash.

Smithy
Contributor
Contributor
Posts: 28
Joined: Mon Oct 22, 2007 11:12 am
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by Smithy » Fri Mar 11, 2016 3:10 pm

Never used Sharepoint, and never created a sharepoint workspace, so there's nothing to clean up.
No idea why Vistumber interacts with Sharepoint or v.v.
Weird is when saving Vistumber data before closing, there's no Sharepoint popup.
I also assume probably a link with the Vistumbler mdb
I uninstalled MS Office 2010 Pro Plus Sharepoint Workspace component. That obvious solved the problem.

User avatar
pferland
Contributor
Contributor
Posts: 406
Joined: Mon Oct 22, 2007 8:38 am
Location: The Universe
Contact:

Aut2exe has stopped working

Post by pferland » Fri Mar 11, 2016 3:33 pm

Glad to hear the issue is resolved.
The best acceleration you can get on a Mac is 9.8ms^2

Post Reply