No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post Reply
vistumbler-fan
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 03, 2012 7:56 am

No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by vistumbler-fan » Fri Feb 03, 2012 8:04 am

Hello
i have a Problem with Vistumber since i have a intel ultimate n wifi link 6300 vistumbler not shows the Cannel.
And i have start it in Native Mode.
With other Software it shows the Cannel.

Please help me.

Your post looks too spamy for a new user, please remove off-site URLs.

i Want to post a link.

intel.c--o-m--/content/www/us/en/wireless-products/centrino-ultimate-n-6300.html

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Fri Feb 03, 2012 12:49 pm

If you are in native mode you will not see the channel. Channel is only available in netsh mode (native mode unchecked).

vistumbler-fan
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 03, 2012 7:56 am

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by vistumbler-fan » Fri Feb 03, 2012 2:02 pm

At the netsh mode i see nothing. The mode not work with the card.
Then i become no Information.

And in the native mode i see all information only the channel stand alwas by 0.

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Fri Feb 03, 2012 5:06 pm

If your version of windows is not en_US you need to select a matching language pack. Have you already done this? (see Settings --> Set Language)

Vistumbler uses what I call "Searchwords" to find the access point information in a netsh dump. If there is a vistumbler language pack for your version of windows it will automatically set the searchwords when you choose the language pack. The are also options to manual set these searchwords if you don't want to use a language pack or one is not available. (see Settings --> Set Netsh Search Words)

vistumbler-fan
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 03, 2012 7:56 am

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by vistumbler-fan » Fri Feb 03, 2012 6:35 pm

I have install a German language Pack.

But the problem is not resolved.

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Fri Feb 03, 2012 9:15 pm

Have you verified the right interface is selected in the interface menu?

vistumbler-fan
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 03, 2012 7:56 am

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by vistumbler-fan » Sat Feb 04, 2012 7:44 am

interface menu ?

You mean that i have in the config the right wlan Card ?

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Sat Feb 04, 2012 11:07 am

yes, have you double checked the right interface is selected (it may have changed when you switched from native wifi mode)

This is what i mean my the interfaces menu
interface.png
interface.png (32.37 KiB) Viewed 5206 times

vistumbler-fan
Junior Member
Posts: 5
Joined: Fri Feb 03, 2012 7:56 am

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by vistumbler-fan » Sat Feb 04, 2012 5:11 pm

Thank you very mutch that was the Problem.
It works fine.

I have not found that well it was corect on native mode and when i switch it off it was on a other Adapter.

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Mon Feb 06, 2012 9:02 pm

Good to hear you got it working :-)

techman05
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sun Jun 10, 2012 9:38 pm

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by techman05 » Sun Jun 10, 2012 9:55 pm

Hey ACalcutt, luckily I found a solution before coming here but it is weird at least that I found when going into native and back my wireless card wasn't selected by default. The program somehow forgot it was the interface in use and selected my bluetooth instead :wink: (haven't seen the code so my somehow assumed changing between was a form change and not a db change).

Just thought I'd pass that thought

User avatar
ACalcutt
Vistumbler / TechIdiots Admin
Vistumbler / TechIdiots Admin
Posts: 1164
Joined: Sun Oct 21, 2007 6:50 pm
Location: Rutland, MA
Contact:

Re: No Cannel with intel ultimate n wifi link 6300

Post by ACalcutt » Mon Jun 11, 2012 8:35 am

@techman05

Changing from native wifi mode to netsh mode makes the program work a little different internally, which changes what I use to remember the default adapter. As long as you stay in one mode or the other it will remember your adapter, but if you switch modes you will usually have to set your default again.

Post Reply